Филмът „Киберпрестъпност” беше официално представен пред публика

8 фев, 2024

Основен партньор е ЗК „ЛЕВ ИНС” АД със социалната си кампания ”Пази детето в интернет”

При изключително голям интерес премина официалната, първа, предпремиерна прожекция на филма "Киберпрестъпност", чиято основна тема са опасностите в интернет, както за децата, така и за възрастните. Над 500 човека уважиха събитието, а двете зали, в които се излъчваше лентата, избухнаха в аплодисмени накрая. 

Сценарист и режисьор е Атанас Михайлов, а филмът е базиран на действителни събития и е съвместен проект на Кино академия за таланти и дирекция „Киберпрестъпност" на ГДБОП. Основен партньор на инициативата е ЗК „ЛЕВ ИНС” АД  със социалната си кампания ”Пази детето в интернет”. Самият Явор Колев, директор "Информационни технологии и киберсигурност" в компанията, е участник във филма със своята дългогодишна експертиза по темата. Лентата е категоризирана от Националния филмов център с категория В и е подходящ за всички възрастови групи, без ограничения в показването.

Историята на филма засяга най-разпространените опасности в интернет като случайните запознанства в социалните мрежи, които много често се превръщат в кошмар, изнудване на деца от педофили, често представящи се за техни връстници или популярни личности, училищния тормоз между съученици, изнудването с видео или аудио записи, източването на големи суми от банкови карти, поради невнимание или не доброто познаване на опасностите, дебнещи в мрежата.

Филмът ще бъде излъчван по кината в цялата страна от 09.02, а неговия трейлър можете да видите ТУК!