Кампанията "Пази детето в интернет" на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД - основен партньор на новия български филм на Атанас Михайлов „Киберпрестъпност”

23 яну, 2024

В края на януари филмовият екип и експертите на „Пази детето в интернет” тръгват на турне в големите областни градове в страната

Най-новият български филм "Киберпрестъпност" ще направи своята премиера по кината на 16 февруари. Сценарист и режисьор на продукцията е Атанас Михайлов, а филмът е съвместен проект на „Кино академия за таланти” и Дирекция Киберпрестъпност към ГДБОП. В лентата специално участие взимат известни имена като Явор Колев - директор “Информационни технологии и киберсигурност” в ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, известният боксьор Тервел Пулев и Ники Кънчев, познат на широката публика като телевизионен и радио водещ. Игралният филм е създаден по действителни случаи и разказва през различни сюжетни линии какви опасности дебнат децата онлайн, какви щети биха могли да нанесат и какъв е пътят за справяне в такива ситуации.

Сигурността на децата в интернет е социална мисия на ЛЕВ ИНС чрез кампанията "Пази детето в интернет" вече 3 години. До момента кампанията успя да обучи над 140 000 деца и учители в цялата страна как да се пазят в онлайн света и подкрепата за осъществяването на филма "Киберпрестъпност" е естествено продължение на тези усилия.

В края на януари филмовият екип на „Киберпрестъпност” и експертите на „Пази детето в интернет” тръгват на турне в големите областни градове в страната, където ще направят безплатни, предпремиерни прожекции на филма за ученици. След всяка прожекция ще има дискусия по темите за престъпността в интернет и децата ще могат да зададат своите въпроси, и да споделят свои преживявания.

Предпремиерата на филма „Киберпрестъпност” ще бъде на 9 февруари в София, а премиерата по кината в цялата страна на 16 февруари.

Още за началото на турнето на „Пази детето в интернет” и филмовия екип на „Киберпрестъпност”, вижте ТУК!

* Трейлър на филма - вижте ТУК!
* Снимката е стоп кадър от филма "Киберпрестъпност"