ЗК “Лев Инс” подкрепи ученици от техническите гимназии в цялата страна | Лев Инс

В рамките на кампанията за пътна безопасност ‘’S.O.S .-Спаси дете!”, която ЗК „Лев Инс ‘’ успешно стартира от края на 2018 година се проведе и финалът на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“ 2019 г .

Три дни 28 състезатели от 7 отбора се бориха за победа и правото да представят България в международния финал „Young Car Mechanic“ в Полша през май, с награден фонд от 25 000 евро.
Домакин на състезанието бе столичната Професионална гимназия по транспорт „Макгахан“ в София, а на него младите водачи трябваше да покажат добри умения зад волана на учебен лек автомобил. Слалом, успоредно паркиране, шофиране назад – това бяха само част от задачите, с които трябваше да се справят бъдещите шофьори. Тримата състезатели с най-добро време, бяха наградени с едногодишни полици ”Гражданска отговорност на автомобилистите”, които Красимир Димитров / ръководител „Автоасистанс”/, връчи на официална церемония.
Гости на събитието бяха: Рали състезателят Димитър Илиев / осемкратен шампион за България /, дългогодишният коментатор на състезанията от Формула 1 Момчил Манчев, както и представители и експерти от автомобилния бранш.
На финала Мариян Петров Благоев от Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“, който беше с най-добър резултат в индивидуалното представяне, направи атрактивна демонстрация, сядайки зад волана на автомобил на „Автоасистанс“ групата на компанията.