Социална отговорност

„Активна грижа“

Проектът „Активна грижа“ стартира през месец юни 2014 г., и е в резултат от публично-частно партньорство на Български Червен кръст и Сдружение „Клуб Активна сигурност”, с финансовата подкрепа на ЗК „Лев Инс“ АД.

„Активна грижа“ е разработен с цел да подпомогне дейностите на държавата в областта на първата долекарска и медицинска помощ чрез действия на медицински екипи по европейски модел, както и да се осигурят възможности за достъп до първа помощ на по-голям кръг хора, в цялата страна, да се обезпечат максимален брой инциденти с необходимата и адекватна помощ, както и да се надградят вече съществуващите възможности. „Активна грижа“ осигурява въздушен и наземен транспортен асистънс с помощта на хеликоптери, мрежа от линейки в цялата страна и мобилни групи, преминали през курс на обучение за оказване на първа помощ към БЧК.

„Активна грижа” осигурява първа помощ и медицински асистънс, при пътно-транспортни произшествия, трудови злополуки, битови инциденти, заболяване и инциденти по българските планински и морски курорти.

През изминалата година медицинският хеликоптер на“Лев Инс“ реагира при няколко тежки планински инцидента в района на Банско, като неговото участие беше от решаващо значение за спасяването на живота на пострадалите.

Като продължение на проекта „Активна грижа“, бе създадена и застраховка със същото име, която е на цена от 6 лева и осигурява наземен и/или въздушен транспортен асистънс.

Обучение на планински спасители

Застрахователна компания „Лев Инс“ е първата у нас, която инвестира сили и средства в обучението на въздушни и наземни спасителни екипи, както и пионерът във въвеждането и утвърждаването на въздушната помощ в България.

През изминалата година бяха проведени обучения и демонстрации на служители от Планинска спасителна служба /ПСС/ в по-големите български зимни курорти – Банско, Пампорово, Паничище, Витоша. Целта на тези обучения е все повече служители на ПСС да се запознаят с възможностите на въздушното спасяване и да синхорнизират действията си с пилотите от хеликоптера на „Активна грижа“.

„Тетевен Волей“

С подкрепата на ЗК „Лев Инс“ АД мъжкият отбор по волейбол „Тетевен Волей“ отбеляза изключително добра спорта година. С поредица от победи момчетата си гарантираха място сред осемте най-добри тима в България и участие в плейофите на т.н Супрерлига.

През юни 2007г. се проведе Световната купа по карате в гр. Варна, за организирането на която ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД осигури сумата от 150 000 лева. В отговор на жеста на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД българските участници в турнира спечелиха много медали.

По изключително успешен начин завърши българското участие на Световната купа по Карате До, която се проведе в Двореца на културата и спорта в морската ни столица. В продължение на три дни на татамито се състезаваха над 500 състезатели от 26 държави в различните стилове и категории – от 8-годишни деца до ветерани.

ЗК „Лев Инс“ АД застана зад инициативата на в. „Стандарт“, които дариха своите читатели с Тефтерчето на Васил Левски. Фотокопие от личния бележник на Дякона бе издадено по повод 143 години от обесването му.

Българска Национална федерация КАРАТЕ   

Още от 2006 година ЗК „Лев Инс“ АД е генерален спонсор на Българската национална федерация КАРАТЕ.

През 2015 г. компанията продължи да участва в процеса по създаване на новите спортни звезди и пълноценни граждани на България.

С подкрепата на ЗК „Лев Инс“ АД българска състезателка по карате представи страната ни на Първите европейски игри в Баку, което е индикация за включването на карате в семейството на олимпийските спортове.

Със съдействието на ЗК „Лев Инс“ АД състезателите на БНФК и през 2015 година извоюваха поредица от медали от престижни световни и европейски турнири.

ЗК „Лев Инс” АД приема генералното спонсорство на ПФК „Левски” през 2014 г., в труден за отбора период. Мотивите за това партньорство са емоционални и имат своята история още от учредяването на застрахова-телната компания. „Лев Инс” е подпомагала много спортни клубове, като винаги основният акцент на тези взаимоотношения е бил развитието на детско-юношеския спорт.

В партньорството между ЗК„Лев Инс”АД и ПФК „Левски” отново е заложено специалното внимание към развитието на детско-юношеската школа, за да могат футболните млади таланти да получат шанс за успешна реализация в представителния отбор на клуба.

Извън обичайната практика при подобни партньорства, ЗК „Лев Инс” АД прилага нов модел за стимулиране, обвързан с постигане на високи спортни резултати.

Асоциацията на вносителите на автомобили, съвместно със ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД и Пътна полиция, реализира националната кампания „Пази детето“ за намаляване на жертвите на пътя сред децата.

В рамките на проекта бяха обезопасени с указателни табели, тип „пътни знаци“, 67 училища и детски заведения в София, Пловдив, Варна и Бургас. В София бяха сигнализирани 27 училища и две детски градини, в Пловдив 16 училища, във Варна и Бургас по 11 училища.

Освен обезопасяването на училищата, призивът за внимание и опазване на децата на пътя се разпространява и чрез нагледни материали по линиите на градския транспорт и пред офисите на автокъщи, членове на Асоциацията на вносителите на автомобили и представи- телствата на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД в цялата страна.

Средствата за реализация на проекта до 2010 година, възлизащи на половин милион лева, ще бъдат предоставени от фонд „Превенция“ на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД, като ще бъдат обхванати училищата и детските заведения, разположени в рискови райони в цялата страна.

В разгара на пандемията през 2020г. съвместно с Животозастрахователен Институт, Лев Инс предостави за нуждите на Министерството на външните работи следната безвъзмездна помощ:

- 5 000 шлема (санитарно хигиенен лицев щит с предпазна плака CPS-19, който служи за бариера срещу въздушно-капково разпространение на вируси),

- 10 000 маски от нетъкан текстил с тройна мембрана

- Безплатно специално покритие за събития, настъпили вследствие на инфекция с Covid-19. Специалното покритие ще бъде включено напълно безплатно към Груповата „Рискова застраховка Живот” за всички служители на МВР.

Спортните чудеса на България

ЗК „Лев Инс“ АД застана зад кампанията на в. „Стандарт“ – „Спортните чудеса на България“ за подкрепа на младите спортни надежди на страната. Благодарение на кампанията бяха отличени 100 от най-добрите млади таланти у нас.

Помощ за засегнатите от наводненията

Акционери, ръководство и служители на ЗК „Лев Инс“ АД изразиха своята съпричастност към пострадалите и семействата на загиналите в бедствията, които сполетяха Централна и Североизточна България през юни 2014 година.

В най-засегнатите райони компанията изпрати извънредни асистънс екипи, които да оказват помощ и съдействие на пострадалите за преодоляване на щетите. Още в първите часове след наводнението, ЗК„Лев Инс“ АД стартира авансово изплащане на застрахователни обезщетения.

Бяха открити и извънредни денонощни телефонни линии, на които да се подават сигнали за бедстващи хора и нанесени щети.ЗК “Лев Инс“ АД незабавно заяви готовност да реагира с медицинския си хеликоптер в случай на необходимост. Компанията изпрати въздушната линейка, която се включи в издирването на изчезнало, вследствие на наводнението в Девин, семейство.

Паметниците на Васил Левски в центъра на столицата и в родният му град Карлово бяха художествено осветени по повод 133-годишнината от гибелта на Апостола с финансовата подкрепа на ЗК „Лев Инс“ АД.

По случай 33 години сценична дейност на Фамилия Тоника и 10 години от създаването на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД, компанията спонсорира националното им турне. По площадите на 30 български града хората имаха възможност да слушат неостаряващите им песни.

Национална федерация българско кемпо – Булкемпо

ЗК „Лев Инс“ подпомогна провеждането на Първия международен мастър клас семинар по Булкемпо за обучение на треньори, организиран съвместно с Виетнамската Таекуондо Федерация.

Лев Инс снабди със санитарни стелки 133 училища в цялата страна или, по официални данни, близо 20 000 ученици.

По случай началото на учебната 2020/2021 година, компанията, в партньорство с предприятията Брезентови изделия и ХМИ Велико Търново, се включи в националната кампания на Български Червен Кръст „Подаваме ръка за безопасно връщане на училище“. Инициативата осигури чиста и безопасна среда за най-малките ученици, техните учители и възпитатели.