133 начални училища в цялата страна получиха санитарни стелки от Лев Инс

10 сеп, 2020

Днес - 10.09.2020г., в сградата на Националния съвет на БЧК, бе връчена безвъзмездна помощ - санитарни стелки и дезинфектанти, предназначени за Началните училища в България.

Дарението е осигурено от ЗК „Лев Инс“ АД – представлявано от изпълнителния директор г-н Павел Димитров, Брезентови изделия АД – представлявано от изпълнителния директор г-н Атанас Атанасов, ХМИ – Велико Търново АД – представлявано от управителя - Виктор Азманов и беше прието от г-жа Пенка Иванова – Директор на дирекция учебници и училищна документация при Министерство на образованието и науката,  на официална церемония. Домакин на събитието бе Българският Червен Кръст, като посредник за предоставяне дарението, и бе представлявано от генералния директор проф. д-р Красимир Гигов.

Инициативата, под надслов „Подаваме ръка за безопасно връщане в училище“, цели осигуряване на чиста и безопасна среда за най-малките ученици,  техните учители и възпитатели. Кампанията обхваща 133 училища в цялата страна или, по официални данни за записаните – близо 20 000 ученици.

Помощта е в размер на:

Дарител

Дарение

Количество

Стойност

ЗК” Лев Инс” АД

Стелка санитарно-хигиенна с габаритни размери 90х60х4 см. в картонена кутия

133 бр.

16 079,70 лева

ХМИ – Велико Търново АД

HMI–Universal Течен почистващ и дезинфекциращ продукт за повърхности - Готов за употреба. pH: 6.5-7.5.

750 литра

-

 

Присъстващите имаха възможност да видят механизма на работа на санитарните стелки, поставянето на дезинфектант и начин на почистване, както и да се убедят сами в тяхната ефективност.