Александър Господинов коментира защо е необходима киберзастраховка за Нова Нюз

14 апр, 2021

В специален коментар за предаването „Социална мрежа“ по Нова Нюз, Александър Господинов – ръководител на проекта за киберзастраховане на ЗК „Лев Инс“ АД, обясни какви са рисковете пред потребителите в дигиталния свят и защо е необходима киберзастраховка.

Анализите отчитат, че около 70% от компаниите, които са жертви на успешна кибератака, излизат от бизнеса заради загуба на репутация, а материалните щети са за милиони. Затова превенцията срещу хакерски атаки е наистина важна, сподели Александър Господинов. По думите му през последната 1 година са нараснали киберпрестъпленията."Хората, които работят от вкъщи по никакъв начин не са защитени от хакерски атаки. Фишинг атаките са нараснали с над 700 %. Става дума за таргетирани кибератаки, които целят да увредят който и да е потребител онлайн", обясни той.

„Сключването на киберзастраховка е необходимо, защото тя покрива преки и косвени загуби вследствие на киберинцидент“, добави още Господинов. Според него, за да могат да се избегнат щети за милиони, е най-добре е да бъде потърсена компания със собствен център за превенция на кибер рискове.

Целия репортаж вижте във видеото.