Алексей Петров: Успехът на Ивет е впечатляващ и грандиозен (видео)

9 авг, 2021

Президентът на Българската Национална Федерация по Карате доцент Алексей Петров посрещна лично Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова на Летище София. Пред събралите се десетки ентусиазирани фенове и приятели на Ивет, Петров коментира постигнатия исторически успех на златното ни момиче.

"Очевидно успехът на Ивет е впечатляващ, бих казал грандиозен. Сам по себе си той казва всичко. Трябва да почертая разбира се, че зад тези резултати стоят много колективен труд, неимоверни усилия и всеотдайността на много хора. Трябва да ценим усилията, в случая на нашите спортисти и ние сериозно ценим, както нейния труд, хората с които аз съм работил за това, така и на нашите колеги от другите федерации, както и на другите спортисти, които се класираха до този момент. Мога да кажа, че те вдъхновяваха нас, теб също, ти ми сподели по телефона, че спечелените медали до нейния медал са я вдъхновили. Трябва да се гордеем с техните постижения, да порицавате всеки, които подценява тяхното представяне и казвам, че то е уникално на фона на всичко, което се случва в държавата. Благодаря!", завърши Алексей Петров. 

Ивет Горанова записа името си със златни букви в историята на българското карате още при първото участие на този спорт в Олимпийски игри.

Медалът на Горанова е първи златен олимпийски медал за страната ни от 13 години насам и първи златен на форума в Токио.

Ивет Горанова е и най-младата Олимпийска шампионка на България. Тя е само на 21 години, а зад успехът и стои екип от професионалисти. Генерален спонсор на Българска национална федерация карате е най-голямата застрахователна компания в България „Лев Инс”.

Желаем на Ивет още по-бляскаво бъдеще и много завоювани титли на световната сцена.