Асеновград и Раковски са първите домакини на лятно турне на социалната кампания на Лев Инс „Пази детето в интернет” в Област Пловдив

20 юни, 2023

Посланиците на образователната инициатива Явор Колев и Зоя Василев са подготвили забавни игри, подаръци и ценни съвети за безопасността в интернет от 18:30 часа на централни площади в градовете

Лятното турне на социалната кампания на ЗК „Лев Инс” АД „Пази детето в интернет” в Област Пловдив стартира с гостуване в Асеновград на 21 юни и гр. Раковски на 22 юни. Малки и големи жители на двата града ще имат възможността да научат ценни съвети за безопасността в интернет, да се включат в забавни игри и да получат подаръци от 18:30 до 20:30 часа на централни площади в градовете.

Основен акцент на втория етап на кампанията „Пази детето в интернет“ е общуването между родителите и техните деца и споделянето на online преживяванията като най-сигурен начин за превенция срещу зложелатели във виртуалното пространство. Посланиците на образователната инициатива Явор Колев и Зоя Василев ще споделят с гостите на семейните празници лесни начини да се предпазваме от множеството заплахи в интернет и да намалим риска от психологически и финансови престъпления спрямо нас. Те ще очакват гражданите и гостите на:

  • на 21 юни, сряда, в 18:30 часа на площад „Академик Николай Хайтов” в Асеновград;
  • на 22 юни, четвъртък, в 18:30 часа на площад „Европа” в квартал „Секирово” в Раковски.

Посетителите на семейните празници на кампанията „Пази детето в интернет“ ще имат възможността да участват в томбола за 9 комплекта ученическа раница и термо бутилка за вода като последват профила на Лев Инс в Instagram - levins.bg и качат своя снимка с #киберсигурни и #пазидетето. Победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип през август.

Партньори на Лев Инс в лятното турне на „Пази детето в интернет“ са Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“, община Пловдив, РУО-Пловдив, ПУ „Паисий Хилендарски”, община Асеновград и община Раковски. Техни представители ще предложат на вниманието на гражданите различни безплатни инициативи и образователни програми, обединени от каузата за повишаване на дигиталната култура на обществото.

Следващите спирки на лятното турне на кампанията на Лев Инс „Пази детето в интернет“ в област Пловдив са:

  • гр. Карлово -28 юни,
  • гр. Хисаря - 29 юни,
  • с. Калояново - 5 юли,
  • гр. Съединение - 6 юли,
  • гр. Куклен - 12 юли,
  • гр. Стамболийски - 13 юли.