Българското карате изживява своя апогей

15 юни, 2021

Българската федерация по карате, на която ЗК ”Лев Инс” АД е генерален спонсор, пише златни страници в историята си. За първи път наша състезателка взе квота за Олимпийски игри.

Ивет Горанова спечели квалификационния турнир по карате в Париж и ще участва на Летните Олимпийски Игри в Токио. В категория до 55 кг тя изигра 9 срещи при изключително голяма конкуренция на почти 60 претендентки от цял свят и спечели безапелационно първото място.

Междувременно друга наша представителка Александра Стублева спечели историческо за България сребърно отличие в категория над 68 кг. Класирането за финала на Стублева на шампионата е първо в историята на българското олимпийско карате при мъжете и при жените..

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов награди с почетни плакети на министерството състезателките по олимпийско карате Александра Стублева и Ивет Горанова за прекрасните им постижения.

За принос към успехите на Стублева и Горанова министър Кузманов връчи почетни плакети на ММС и на треньорите им Николай Цанев и Ангел Ленков.

Очакваме медал от Ивет Горанова и от Олимпийските игри в Токио. Успех!