БЧК с признателност към ЗК „Лев Инс” АД

28 апр, 2021

Българският червен кръст връчи Благодарствена грамота на най-голямата застрахователна компания в България ЗК ”Лев Инс” АД за подкрепата и съпричастността към хуманитарните каузи на Червения кръст. От началото на пандемията от Covid-19 застрахователният лидер се включи в редица благотворителни инициативи на Българският червен кръст.

На 14 април 2020г., компанията подкрепи хората, които ежедневно се грижат за нашата сигурност и ред. ЗК” Лев Инс” АД и „Животозастрахователен институт” АД предоставиха за нуждите на Министерството на вътрешните работи следната безвъзмездна помощ:

  • 5 000 шлема (санитарно хигиенен лицев щит с предпазна плака CPS-19, който служи за бариера срещу въздушно-капково разпространение на вируси),
  • 10 000 маски от нетъкан текстил с тройна мембрана
  • Безплатно специално покритие за събития, настъпили вследствие на инфекция с Covid-19. Специалното покритие ще бъде включено напълно безплатно към Груповата „Рискова застраховка Живот” за всички служители на МВР.

През септември 2020 година, ЗК „Лев Инс“ АД дари безвъзмездно на 133 училища с близо 20 000 ученици от цялата страна, санитарно-хигиенни стелки. Дарението бе част от инициативата на БЧК под надслов „Подаваме ръка за безопасно връщане в училище“. Кампанията имаше за цел да осигури чиста и безопасна среда за най-малките ученици, техните учители и възпитатели.  

Благодарствената грамота се връчва за социалната отговорност, съпричастността и приноса на ЗК „Лев Инс” АД към Националната кампания на БЧК „Заедно срещу Covid-19”. 

Освен в кампаниите свързани с пандемията от Covid-19, ЗК „Лев Инс” Ад от години е осъзнала своята социална отговорност, като най-големият български застраховател и си партнира с БЧК в различни благотворителни  инициативи.