Белият дом в офиса ми – Дан Шомон мит и реалност

20 фев, 2021

Дан Шомон е определян като човекът, без когото Барак Обама нямаше да бъде избран за президент на САЩ и има близки контакти с администрацията на настоящия президент в Белия дом - Джо Байдън. Шомон е собственик на компанията Dan Shomon Inc., разработваща стратегии за развитие на международния бизнес. Негови клиенти са компании от ранга на „Пфайзер” и „Моторола”. Дан Шомон е в България по покана на Съюза за Стопанска Инициатива и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, където изнесе лекция посветена на актуалната политическа ситуация в САЩ.

По време на визитата си, Дан Шомон посети един от офисите на ЗК „Лев Инс” АД където се срещна с г-жа Елка Димитрова – Директор „Общо Застраховане и Аквизиция”. Двамата разговаряха за плановете за развитие на компанията на европейските пазари и изграждането на пан-европейска платформа, която ще позиционира Лев Инс като един от водещите  играчи в областта на киберзастраховането и киберсигурността. След разговора с г-жа Димитрова, двамата посетиха Центъра по Киберсигурност на дружеството, където Дан Шомон се запозна с работата на екипа и високотехнологичните средства от последно поколение, с които разполага, за да предостави едни от най-качествените услуги в киберсигурността и превенцията на риска.

„Изключително впечатлен съм от развитието на Лев Инс в сферата на кибер застраховането, изграждането на собствен център по Киберсигурност и продуктите, които компанията е разработила и предлага в тази област.” – сподели Дан Шомон след срещата. „Идеята да се навлезе на европейските пазари посредством пан-европейска платформа е показател за дълбокото разбиране на групата Лев Инс заедно с нейните израелски акционери  за световните тенденции и сериозното отношение към дигитализацията и киберсигурността. Всичко това отрежда на Лев Инс място в списъка на компаниите със сериозно заявка за бързо и успешно развитие на международните пазари.”

На свой ред г-жа Димитрова разказа, че е изключително удовлетворена от възможността да се срещне с личност с подобна биография. „В моя офис влезе един безкрайно усмихнат и отворен човек, далеч от суетата, готов да обменя идеи и опит. Научих много за отношенията и възможностите в международната бизнес среда. Срещата беше изключително вдъхновяваща и ми показа, че посоката, в която Лев Инс планира развитие не просто е правилна, а много напредничава. Смятам, че идеите, които обменихме ще допринесат за още по-доброто позициониране на компанията на европейските пазари.”

Г-жа Димитрова отбеляза още, че завижда много на сегашните студенти за това, че могат да получат насоки за кариерата и да се докоснат до съвети от първа ръка на човек , който влиза в Белия дом през източното крило. 

 

Визитка Дан Шомон

Дан Шомон е бивш дългогодишен главен помощник и мениджър на кампании на Барак Обама и е принципал и собственик на Дан Шомон Инк. Шомон представлява компании и организации, които правят бизнес в Илинойс и по целия свят. Клиентите на фирмата включват компании от Fortune 500 като Pfizer, Adobe, Broadcom / CA Technologies и Motorola, както и много други компании и асоциации. Неговата фирма е специализирана в стратегиите за държавни отношения, политически консултации, връзки с обществеността и развитие на международния бизнес. Базираната в Чикаго консултантска фирма празнува своята 20-годишнина през 2021 година. Шомон има изключително близки отношения с членове на екипа на новоизбрания президент Джо Байдън, много от които са работили за президента Обама в някаква роля. Понастоящем Шомон е платен консултант за връзки с правителството на губернатора на Катар.