Близо 1000 деца на открития урок по киберсигурност в Бургас

29 апр, 2022

По покана на местната общинска комисия за борба с противообществените прояви, екипът на социалната кампания “Пази детето в интернет”, посети и Бургас.

Спортна зала “Бойчо Брънзов”, с капацитет 800 седящи места, се оказа тясна да побере всички желаещи ученици да получат ценни съвети по киберсигурност. Близо 1000 ученици от пет бургаски училища от 5ти до 7ми клас, посрещнаха с бурни аплодисменти и одобрителни възгласи, киберексперта Явор Колев. Децата изгледаха с огромен интерес видеото, показващо най-честите престъпления срещу деца в интернет, а след това изслушаха и съветите му.

Социалната кампания на Лев Инс “Пази детето в интернет” стартира през декември 2021г. като ще продължи минимум три години. Откритите уроци с деца по киберсигурност стартираха веднага след края на пандемията, през месец март. Основната цел на кампанията е превенция на киберпрестъпленията над деца. До момента над 7000 деца от цяла България получиха ценни съвети и напътствия за безопасно поведение в интернет.

Ако искате екипа на кампанията „Пази детето в интернет” да проведе отворен час по киберсигурност и при Вас, заявете Вашето желание като изпратите е-майл на адрес: eciffo@gb.063rebyc или позвънете на телефон: 0800 10 200