Футболният отбор на Лев Инс с бронзов медал от силен международен турнир за аматьори

20 сеп, 2021

Футболният отбор на ЗК Лев Инс се представи достойно на международния футболен турнир за аматьори в КК Албена и само малшансът лиши отборът ни от участие във финала на турнира.

След 6 поредни победи, футболистите на най-голямата застрахователна компания в България отстъпиха с 0:1 на „DXC Technology“ в полуфиналната среща, след множество пропуски и невероятна липса на късмет пред гола. В спора за бронзовите медали отборът беше безапелационен, като разгроми софийския „Северозапад Амиго“ с класическото 3:0. Шампион на турнира стана отборът на „ToDay Hydrocres“ от Прешов (Словакия), който спечели големия трофей след победа във финала с 2:0 над „DXC Technology“.

Надпреварата в Албена е част от най-мащабната верига турнири по минифутбол в Европа това лято. В турнира под мотото „Грабни Купата“ участваха рекордните 36 състава -20 от България и 16 от чужбина. Сред гостуващите тимове бяха представители на фен клубовете на нидерландския „Витез“ и унгарския „Ференцварош“, отборът на Асоциацията на италианските футболни рефери, също така и тимове от Португалия, Словения, Турция, Словакия, Румъния и др. Специален поздравителен адрес към участниците отправи Мария Габриел, европейският комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и спорта.