Ивет Горанова е Спортист на годината на България

30 дек, 2021

Първата и единствена в българската история Олимпийска шампионка по карете Ивет Горанова беше избрана за Спортист на годината на България. В анкетата, в която участваха над 130 спортни журналисти, Ивет получи най-много гласове и заслужено се качи на най-високото стъпало в престижната класация. С минимална разлика, на второ място остана другата Олимпийска шампионка от Токио, боксьорката Стойка Кръстева.

Освен голямата награда, Ивет спечели и в „младата“ категория „Награда на публиката“. В нея своя вот дадоха над 3 000 спортни фенове от цялата страна.

Българска Национална Федерация Карате изпраща най-силната си година, а коронацията на Ивет Горанова за Спортист на годината е черешката на тортата. През 2021, освен титлата на Летните Олимпийски игри, най-успешната ни състезателка по карате спечели и бронзов медал на Световното първенство в Дубай.

Ние от Лев Инс, като генерален спонсор на Федерацията, благодарим за прекрасните емоции, които ни донесе Ивет тази година и пожелаваме още много златни медали в бъдеще.

Популярната анкета Спортист на годината се организира от "Нове АД Холдинг", в партньорство с акредитирани български спортни журналисти. Официално тя се провежда от 1958г. като сред от отличените атлети през годините са Георги Аспарухов, Стефка Костадинова, Мария Гроздева, Христо Стоичков, Цветана Пиронкова и други спортни величия. Добре дошла в отбора, Ивет!