Изпълнителният директор на "Лев Инс" Валентин Илиев представи възможностите за корпоративна киберсигурност на регионален бизнес форум в Русе

10 дек, 2022

Валентин Илиев, изпълнителен директор на ЗК „Лев Инс” АД, представи възможностите за корпоративна киберсигурност на регионален бизнес форум в Русе. Пред повече от 100 компании той направи обзор на дейността на „Лев Инс” и иновативните услуги, които дружеството предлага в Италия, Румъния, Гърция и Полша. Основен акцент постави върху нарастващата нужда на институциите и бизнеса от информационна сигурност и подчерта, че от началото на COVID-19 пандемията кибератаките са се увеличили с над 300%.

Валентин Илиев допълни: „Нашата водеща философия е да управляваме риска. Ние предприемаме различни мероприятия и мерки, които да са превантивни и да не се стига до това събитие… Говорим за академия, която обучава персонала на нашите клиенти за това как да избягват такива атаки; за филтрация на Интернет потока; за penetration тестове, които проследяват за уязвимост на застрахованите; и чак накрая е застрахователния продукт, при който, ако всички тези нива бъдат прескочени, да стигнем до плащането на обезщетение…Можем да се похвалим и със социалната кампания „Пази детето в Интернет”, която е част от академията и има за цел да презентира кибер културата сред най-малките членове на обществото ни”.

На срещата на високо ниво, посветена на възможностите за сътрудничество при възстановяването на Украйна, взеха участие кметът на Община Русе Пенчо Милков, областният управител на Русе Анатоли Станев, председателите на търговско-промишлените палати на България и Украйна – Цветан Симеонов и Генадий Чижиков и на смесените камари – Лилия Иванова и Иван Плачков.

Регионалният бизнес форум в Русе беше организиран от Българо-украинската индустриална камара при Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съвместно с почетното консулство на Украйна в Русе.