Изпълнителният директор на ЛЕВ ИНС Валентин Илиев взе участие в честването на 111 години Национална търговско-банкова гимназия

26 фев, 2024

Компанията беше представена от ученици на щанда „ЛЕВ ИНС Джуниър”

Изпълнителният директор на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД Валентин Илиев беше официален гост в отбелязването на 111 години Национална търговско-банкова гимназия (НТБГ). Тази година се проведе и юбилейният XXV панаир по проект „Интегративно практическо обучение”.

На изложението на Национална търговско-банкова гимназия нашата компания беше представена от ученици на щанда „ЛЕВ ИНС Джуниър”. Изпълнителният директор на компанията Валентин Илиев за поредна година подкрепи гимназистите в амбицията им да се развиват в областта на застраховането, тъй като учебно-тренировъчната дейност осмисля практическото обучение на учениците в гимназията.

От 1999 година насам, по проекта са създадени повече от 500 учебни предприятия – банки, застрахователни компании, фирми и др. Проектът е с дългогодишна история и продължава да е актуален и иновативен.

„За поредна година ЛЕВ ИНС се включва в тази инициатива. С участието на нашата компания искаме да покажем, че подкрепяме учениците и даваме различни стимули, за да може гимназистите да се ориентират професионално. Това е ключова стъпка за набирането на кадри в застрахователния бранш, а колкото по-рано един млад човек осъзнае каква професия иска да има, толкова по-далеч може да стигне като постижения и професионални успехи. ЗК „ЛЕВ ИНС” АД стои твърдо зад убеждението, че професионалното образование, в частност застрахователния сектор, ще допринесе за по-устойчива среда и възможности за развитие на младите в България”, заяви Валентин Илиев.

Тази година в мероприятието на НТБГ взеха участие 64 предприятия – 20 учебни банки, 6 застрахователни компании и 38 учебни фирми. Ученици от X, XI и XII клас представиха дейността си. Стремежът на учениците от НТБГ е да повишават качеството на професионалното образование в България.

В отбелязването на 111 години Национална търговско-банкова гимназия присъстваха министърът на образованието и науката Галин Цоков, както и неговата заместничка - Мариета Георгиева.