Какви са обезщетенията при отмяна на почивка, коментира София Антонова по Нова Нюз

23 мар, 2021

В студиото на предаването „Социална мрежа“ по Нова Нюз, изпълнителният директор на ЗК „Лев Инс“ АД г-жа София Антонова, коментира възможностите пред туристите в условията на COVID мерки.

„Изключително модерна през последната година е застраховката „Отмяна на пътуване“, гарантираща възстановяване на всички тези разходи, които човек е предплатил, както ако се наложи да остане вкъщи в следствие на положителен PCR, така и заради всички ограничавания на пътувания.“ Сподели г-жа Антонова и добави: "Клиентите се поуспокоиха и имаше бум на сключване на туристически застраховки. Българинът малко придоби застрахователна култура. В момента повече клиенти търсят пълно покритие, докато преди се търсеше най-евтиното. Вече се търсят застрахователни суми над 50 000 евро, които покриват болнични разходи, транспорт“.

Г-жа Антонова посъветва клиентите и туристите да чета всички условия преди да подпишат договор за застраховка, за да изберат подходящо покритие, което ще им бъде от помощ и каквото и да се случи, да бъдат подсигурени от застраховката.

Тя добави, че все повече застрахователите се опитват да предложат гъвкави условия на приемливи цени.

Специално за клиентите на Социална мрежа София Антонова информира и за някои нови услуги, които предлагат застрахователните компании, съобразно настоящата обстановка. Една от тях е застраховка телемедицина, чрез която клиент може да направи медицинска консултация от разстояние, и то не само с личния си лекар. Също така има и киберзастраховка, предназначена да окаже съдействие на клиенти при киберпрестъпления.

Цялото участие на г-жа Антонова можете да видите във видеото: Нова Нюз