Лев Инс подписа споразумение за сътрудничество с Търговско-промишлената палата на Румъния

7 сеп, 2022

„Лев Инс“ АД продължава да развива международните си пазари.

На тристранна среща между г-н Михай Дарабан, председател на Търговско-промишлената камара на Румъния (CCIR), ръководството на ЗК „Лев Инс“ и нейният партньор в областта на киберсигурността Cyber Level Ins в лицето на г-н Дан Шомон, се договориха да си сътрудничат в сферата на киберзащитата. Българската компания ще представи иновативните си решения в киберсигурността на специално организирани събития за румънския бизнес.

„Обмисляме организирането на семинари на тема киберсигурност с нашите партньори, така че хората от бизнеса в Румъния да са подготвени да реагират адекватно на подобни атаки, а договорът за сътрудничество, който подписахме днес, представлява първа стъпка в тази посока”, заяви след срещата председателят на Търговско-промишлената камара на Румъния, г-н Михай Дарабан и допълни:

„Най-големите румънски компании, формиращи 68% от БВП на Румъния са членове на търговската камара и затова искаме възможно най-добрата защита за тях, при всякакъв вид кибератаки“.

„Това не е просто партньорство за киберсигурност между двете страни. Това е партньорство между Америка, България и Търговско-Промишлената Камара на Румъния, тъй като моята цел е да изградя отношения, които са от полза за нашите съюзнически държави, както и за техните корпорации. Надявам се, че това е началото на международни бизнес партньорства между румънски, български, американски и други европейски компании “, каза на срещата г-н Дан Шомон.

Изпълнителният директор на „Лев Инс“ АД, г-н Павел Димитров беше категоричен, че застрахователните решения на компанията ще бъдат от голяма полза на румънския бизнес и ще бъдат осигурявани от израелските партньори на компанията.

„Съвместно с консултантите ни от Израел и САЩ сме изградили специални центрове за наблюдение на системите на клиентите ни и следим 24/7 за кибератаки. Това ни дава възможност за мигновена реакция и предотвратяване на нежелани прониквания. Уверени сме в успеха на израелският опит и за това сме поверили цялата дейност по превенция на Орен Елимелех, който е един най-големите експерти по киберсигурност в света.”

Подписаното споразумение е резултат на общите усилия на румънските експерти и консултантите ни от Израел и САЩ.