ЛЕВ ИНС ПРЕДСТАВИ ИНОВАТИВНИТЕ СИ КИБЕРЗАСТРАХОВКИ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА „ДИГИТАЛИЗАЦИЯ И КИБЕРСИГУРНОСТ”

3 юни, 2022

Управителят на Cyber One и международен експерт в областта на киберсигурността - Кирил Григоров, взе участие в конференция на тема „Дигитализация и киберсигурност”.

Началото на конференцията бе поставено от Министърът на електронното управление – Божидар Божанов, Подуправителя на БНБ – Нина Стоянова и експертът по парична и фискална политика в Австрийския институт за икономически изследвания – Атанас Пеканов.


Приветстващите гости дискутираха пропуските на държавата в процеса на дигитализация и сигурността на финансовата система, както и бъдещите решения на тези проблеми.

Дискутирани бяха още различни, интересни и значителни теми като : мерките за защита и ефективно въвеждане на новите правила за киберсигурност от тази година, киберпрестъпността, управлението на уязвимостите и необходимите на всички, иновативни решения за киберсигурност.


Кирил Григоров беше част от първия панел на конференцията, заедно с представители на ГДБОП-МВР и други държавни звена, обсъждайки все по-зачестилите заплахи и атаки в киберпространството.


Григоров изтъкна киберзастраховките като едно от най-иновативните решения за киберсигурност, които дават както на компаниите, така и на физическите лица, спокойствие и финансова възвращаемост, в които Лев Инс е лидер, благодарение на еврейското ноу-хау и иновативните подходи.

От цялостната дискусия стана ясно, че в Бълагария, няма компания, която да не е хакната, а финансовите загуби, за поне две от тях годишно, възлизат на милиони.


За завършек на панела, модераторът на конференцията обобщи основните компоненти на всяка тема, като ясно наблегна над потребността от киберзастраховките, именно заради сигурността, която те принасят, но и всички останали бенефити като например - денонощната експертна помощ.