Лев Инс се включи в инициативата 5KM RUN

21 апр, 2021

Като социално отговорна компания ЗК „Лев Инс” даде своя пример и се включи в станалото традиционно организирано бягане 5 KM RUN. Инициативата има за цел да насърчи нова култура на мислене по отношение на физическата активност, като част от по-здравословния начин на живот. След началото на пандемията от Covid-19 светът осъзна колко важен е спортът за човешкото здраве. Ето защо ние от Лев Инс подкрепяме и с удоволствие и голям ентусиазъм се включваме във всички подобни инициативи.
Нашите представители в състав Александра Стублева, Даниел Иванов, Васил Зашев и Димитър Желязков представиха достойно компанията в дисциплината щафета - 4 души по 2 обиколки по 2,6 км.  Всеки участник пробяга по 5,2 км (2 пъти по 2,6 км), като общата дистанция на отбора е 20,8 км. Състезанието се проведе в Борисовата градина в София.
Инициативата премина при голям интерес и много добро настроение. За победителите имаше подготвени и специални награди.
Идеята за 5 километра свободно, но организирано бягане възниква в Англия през 2004 г., където в Буши парк (Лондон), Поул Синтон Хюит създава своя парк ран. Следвайки неговите основни принципи и опит, организаторите пренесоха идеята и у нас