„Лев Инс“ стъпи на Румънския пазар

22 яну, 2019

„Във всеки бизнес идва момент на напредък, когато родния пазар отеснява. България е малка за „Лев Инс“

Застрахователна компания „Лев Инс“ официално бе представена на най-значимата международна бизнес конференция в Букурещ, Румъния под мотото „Време за бизнес в застраховането“. Събитието бе проведено под патронажа на Румънския финансов регулатор(ASF) и Xprimm медия. Целта на събитието беше да се обсъдят основни аспекти от застрахователната индустрия в Румъния, както и перспективите за развитие по отношение на растежа на местния пазар. Сред поканените в дискусията бяха големите застрахователни брокери, Национално бюро за борба със застрахователните измами, както и други заинтересовани от сектора.

По време на церемонията по откриването, бе представено и партньорството между ЗК „Лев Инс“ и „Recrex”.

„Във всеки бизнес идва момент на напредък, когато родния пазар отеснява. България е малка за „Лев Инс“, допълниха още организаторите.

Изпълнителният директор на ЗК „Лев Инс“ Павел Димитров вдигна участниците на крака, след като направи приветствие на родният им румънски език.

Дейността на компанията беше представена в обстойна презентация от Александър Господинов, експерт в екипа за „Бизнес развитие“.

След изнесеният от него доклад за компанията, от националния регулатор изразиха готовност за пълна подкрепа на новото партньорство. „Убедени сме, че местният основен пазар има възможности за развитие на такива партньорства, а реализирането на тази цел зависи от ефективността на последователна регулаторна политика. Ще продължаваме да работим за подобряване на надзора и адекватната конкурентна среда”, заявиха от регулатора.