Лев Инс стартира лятно турне на социалната  кампанията "Пази детето в интернет" в Област Пловдив

5 юни, 2023

Лидерът в застрахователния сектор ЗК „Лев Инс“ АД стартира лятно турне на социалната кампания „Пази детето в интернет“ в Област Пловдив. То ще премине през осем населени места. Това са гр. Асеновград (21 юни), гр. Раковски (22 юни), гр. Карлово (28 юни), гр. Хисаря (29 юни), с. Калояново (05 юли), гр. Съединение (06 юли), гр. Куклен (12 юли) и гр. Стамболийски (13 юли).

   През 2023 г. кампанията „Пази детето в интернет“ насочи усилията си в посока повишаване на дигиталната култура на родителите. Статистиката сочи, че най-честите жертви в интернет са деца на възраст от 8 до 16 години. До момента кампанията „Пази детето в интернет“, която се провежда за втора година, е достигнала до над 120 000 учители, родители и деца.

  Партньори на „Лев Инс“ в лятното турне са Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“, община Пловдив и РУО-Пловдив.

   По време на събитията експертите на Лев Инс ще запознаят родители и деца с лесни стъпки как да ползват онлайн пространството безопасно, как да защитят профилите си в социалните мрежи, както и да ограничат достъпа до личната си информация и още много полезни неща. Всичко това ще бъде придружено с игри, танци и подаръци за децата.

  От Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“ организират и лятно училище в гр. Пловдив, насочено към ученици от 7-12 клас на тема „Киберсигурно бъдеще“. Заниманията ще бъдат безвъзмездни като част от концепцията на Хъб Тракия за развитие на кариерно ориентиране на ученици.