МАРИН ДИМИТРОВ Е НОВИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ЛЕВ ИНС

18 мар, 2022

Марин Димитров, който се присъедини към най-голямата застрахователна компания в България през 2020г, от март 2022г. заема поста на Изпълнителен директор на ЗК "Лев Инс" АД. Неговите основни приоритети са в сферата на дигитализацията и киберсигурността, в които той притежава изключително богат опит и компетенции.

Димитров е магистър по специалностите „Автомобилна техника“ от ТУ София и „Застраховане и социално дело“ от УНСС. Има международен застрахователен опит и специализации в Германия за управление на портфейли, оценка на риска, застрахователно ценообразуване и управление на бизнес проекти. Навлиза в застрахователния бранш още през 1998г, а от 2001г. ръководи различни дирекции като: „Техническа дирекция“, „Методология и управление на резултатите“, „Ликвидация“, „Аквизиция и подписваческа дейност“. Успешно е управлявал множество проекти, както за България, така и в международен план.

Към екипа на „Лев Инс“, се присъединява като ръководител на направление „Външни пазари и методология, управление на качеството и резултатите“, чиято основна дейност е дефиниране на правилата и стандартите, изследване на застрахователен портфейл, мониторинг на процесите и представянето, оптимизиране на бизнеса. От Юли 2021 е член на Управителния съвет на ЗК „Лев Инс“ и отговаря за дирекция „Бизнес разузнаване и оперативна дейност”.

Марин Димитров ще работи за бъдещето развитие на компанията, която е лидер в киберзастраховането в България, при разширяването и на външни пазари, където кибер продуктите, които са фокус на компанията, са търсени и предпочитани от много клиенти.

Цялостни решения за защита на данни и информация, собствен център по киберсигурност и израелско ноу-хау, са само част от предимствата на Лев Инс.

Към момента компанията има представителства в 7 европейски държави - Италия, Румъния, Полша, Испания, Гърция, Хърватия и Кипър. Предвижда се, до края на годината да има свои офиси в най-малко 15 държави.

Лев Инс е 16-тият най-голям застраховател в Югоизточна Европа, по данни на SEE NEWS за 2021, като за петта поредна година се изкачва в класацията.