На 8 февруари отбелязваме международния ден за безопасен интернет! Лев Инс Ви призовава – бъдете бдителни в кибер пространството!

8 фев, 2023

Днес отбелязваме международния ден за безопасен интернет. Като социална отговорна кампания, която традиционно фокусира усилията си към безопасността на децата, ЗК „Лев Инс”АД проведе открити уроци с участието на повече от 120 000 ученици от цялата страна в рамката на кампанията „Пази детето в Интернет”.

Двигателите на кампанията – Явор Колев и Зоя Василев, както и целият екип на ЗК ,,Лев Инс“ АД, използваме случая да Ви призовем за по – висока бдителност в кибер пространството! Децата са предпочитани мишени за зложелателите , но както те, така и зрели хора стават жертви на кибер престъпления.

Ето някои съвети от експертите на ЗК ,,Лев Инс“ АД за превенция срещу заплахите в дигиталната среда:

  • Когато разговаряте с непознат човек в чат приложенията, винаги помнете, че той може да не е този, за когото се представя.
  • Недейте да отваряте получени съобщения от непознат за Вас човек, тъй като е възможно да съдържа вирус, който да зарази компютъра Ви.
  • Използвайте различни пароли за своите профили в различни сайтове. Препоръчително е Вашата парола да съдържа много и разнообразни символи, подредени по необичаен начин. Не използвайте името на своя домашен любимец, рождената си дата или друга публично известна информация.
  • Използвайте двуфакторна автентикация. Тя удостоверява идентичността Ви по още един начин. Проверката се извършва чрез изпращане на код по СМС на вашето мобилно устройство. Телефонът е нещо, което единствено Вие бихте могли да притежавате. Тази вторична идентификация няма да позволи достъп на зложелатели до профила Ви.
  • Изчиствайте редовно своята кеш памет. Запазените бисквитки, търсения и история могат да помогнат на похитителя. Чрез тях той може да намери данни за Вашия адрес, информация за семейството Ви и други лични данни.

Разгледайте иновативните киберзастрахователни решения на ЗК "Лев Инс" АД тук.