Официално становище на ЗК“Лев Инс“ във връзка с тиражираната в медийното пространство информация относно застрахователната измама с италианския футболен клуб „Палермо“

27 юни, 2019

В началото на 2018г. с цел превенция и защита на своите клиенти ЗК „Лев Инс“ откри свои представителства в няколко държави, включително и Италия. Целта на тези партньорства е да се окаже юридическа и медицинска помощ, както и цялостно съдействие на нашите клиенти.

Преди по-малко от 24 часа, представителството на ЗК „Лев Инс“ в Италия чрез отдела си за Корпоративна сигурност, първо е узнало за замесването на името на Компанията в застрахователна измама, свързана с футболен клуб „Палермо“.

След установането на брокера, който няма никакви отношения с Агенцията ни и респективно Компанията, осъществил злоупотребата на стойност 45 000 евро, от представителстовто ни в Италия се свързаха с мениджмънта на футболния отбор и ги уведомиха официално чрез сертифицирано писмо, че са станали жертва на застрахователна измама.

По молба на клуба към ЗК „Лев Инс“ Италия, днес е постъпило запитване да се направи оценка на риска и съответно да съдейства за решаване на казуса.

Към момента и двете страни са сезирали прокуратурата и компетентните власти.

ЗК „Лев Инс“ се ангажира да съдейства на футболния клуб „Палермо“, за да успее да гарантират финансовото си състояние и да получи право да участват в Серия „Б“, след като в края на миналия сезон бяха отстранени от италианската втора дивизия, заради паричните си проблеми.