“Пази детето в интернет” предизвика интерес и в Стара Загора

17 ное, 2022

Съвместната социална кампания на Лев Инс и Cyber 360 Academy, “Пази детето в интернет”, гостува на град Стара Загора къдетo се проведоха открити уроци с над 600 деца.

Явор Колев, Директор ИТ и киберсигурност в Лев Инс и Зоя Василев, която ръководи проекта, инициираха разнообразни дискусии с ученици от ОУ Митьо Станев, СУ Иван Вазов, 12 ОУ Стефан Караджа, Спортно училище Тодор Каблешков, Техникум по обществено хранене и облекло, ОУ Георги Райчев, СОУ Железник и ПГОХ Райна Княгиня.

Отново най-любопитна за децата беше темата за споделените снимки в дигиталното пространство, както и опасностите, които крият актуалните днес социални платформи като TikTok. Напоследък усилено се коментира количеството данни, които новите медии събират от потребителите и за какво се използват те. Експертите съветват родителите и децата да проверяват настройките си за поверителност във всеки сайт и всяко приложение редовно.

Екипът на кампанията “Пази детето в интернет” продължава обиколката си из страната. Не пропускайте да се срещнете с нас! Можете да заявите участието на Вашето училище на имейл z.bikova@cyber360.bg или на телефон 0882 66 00 50.