Полски брокерски холдинг – MAK, анонсира сътрудничеството си с Лев Инс

17 юни, 2020

Престижното финансово издание Gazeta Ubezpieczeniowa (Застрахователен вестник), анонсира във вчерашния си брой сътрудничеството на ЗК „Лев Инс“ АД и Polski Holding Brokerski (PHB).

Изданието уточнява, че брокерът цели лидерски позиции в застраховането на гаранции на база ръста на публичните инвестиции, който се забелязва в страната от няколко години.

Марчин Павлак, председател на надзорния съвет на Брокера от групата MAK, коментира, че, въпреки инвестиционния бум, банките и застрахователите са много предпазливи към издаването на гаранции на компаниите изпълнители и производители. Холдингът се стреми да развие тази пазарна ниша, като за целта е привлякъл в екипа си опитни мениджъри, които отговарят за оценката и анализа на риска.  Търсенето на бизнес партньори сред големите застрахователи също е част от стратегията за развитие. Марчин Павлак разкрива, че е успял да влезе в сътрудничество с най-големия български застраховател Лев Инс и с клона в Люксембург на Tokio Marine.

Двете  компании, заедно с други дружества, ще започнат да предлагат застраховки на гаранции чрез Полски Брокеркски Холдинг. До момента стойността на гаранциите, издадени с участието на PHB, е 1 милиард полски злоти. Сега Холдингът иска да започне кръстосани продажби, използвайки потенциала на MAK Group. За миналата година събраните премии са в размер на 1 милиард полски злоти на полския пазар и 200 милиона злоти на чуждестранни пазари.

Чрез партньорството с Polski Holding Brokerski (PHB) и групата МАК, ЗК „Лев Инс“ АД предлага на полския пазар широка гама продукти – Киберсигурност, Имуществени застраховки, Автомобилно, Селскостопанско и Туристическо застраховане.

източник Gazeta Ubezpieczeniowa