Представяме: Орен Елимелех - световноизвестен експерт, анализатор и консултант по киберсигурност

17 дек, 2020

Орен Елимелех е световноизвестен експерт по киберсигурност, анализатор и консултант по сигурността на правителствени служби, финансови институции, корпорации и различни предприятия.

Специализиран е в стратегиите за киберсигурност, управлението и одита, с богат опит в областта на ИТ дисциплини като: инфраструктура, комуникация, системи, виртуализация, облачни услуги и преди всичко компютърна криминалистика. Защитава редица сертификати като: CISO, CISM, CRISC, CISA, CISSP, PCIP, CCFP, EnCE и много други.

След повече от двадесет години опит в областта на информационните технологии и сигурността, Орен в момента е ръководител на отдел Информационна сигурност към Министерството на Транспорта и Пътната Безопасност в Израел. Освен това e  водещ конлутант на отдел Кибер и Информационна сигурност към Банка на Йерусалим и други компании от Fortune 500.

Орен Елимелех ръководи група специалисти по киберсигурност от повече от 20 държави, отговарящи за кибер рисковете в обществения транспорт. И взема сериозно участие като кибер експерт и консултант в комитета по национална сигурност и държавните  органи за вътрешен ред и сигурност, включително Израелското национално кибер бюро.

Богатите си професионален опит и знания Орен предава като водещ преподавател в различни професионални колежи, училища и университети - Technion: Израелски технологичен институт, Международен институт за борба с тероризма към IDC, Open University, военни организации и правораздавателни органи, правителствени институции, See-Security и други. Той е водещ инструктор по CISM сертифициране към Израелското подразделение за киберсигурност на ISACA.

Чрез своята работа Орен ръководи ангажименти, базирани на NIST Cybersecutiry Framework, група стандарти за информационна сигурност ISO 27000, ISACA COBIT и светoвни регулации като PCI - DSS, SOX, HIPPA, GLBA.  

Орен Елимелех е стратегически партньор на ЗК „Лев Инс” и в сътрудничество с него и екипът му от водещи специалисти по киберсигурност, разработихме сложна стратегия за киберсигурност, която има за цел да помогне на днешния бизнес и тяхната онлайн и информационна сигурност. Стратегията е част от модела за проактивна корпоративна сигурност.

Благодарение на партньорството с екипа на Орен Елимелех, ние осигуряваме 24/7 защита на киберсигурността на нашите клиенти, внедрена чрез 2  Центъра за оперативна сигурност. Центровете за оперативна сигурност са географски разположени в България и Израел, за да осигурят най-добрите експерти по всяко време на денонощието.

Пред i24News Орен коментира мащабният пробив в мрежата на Министерството на финансите и на други държавни агенции на САЩ. Атаката беше огласена преди дни при разследване на компанията за киберсигурност FireEye. В анализите си за тази и други подобни атаки, Орен Елималех разяснява, че все по-често зад подобни атаки стоят чужди правителства, като още не е ясно какви са целите им.

Ситуацията показва още веднъж необходимостта от надеждна защита чрез цялостни софтуерни и хардуерни решения и защита на данните, както и важността на Security operation Center при избора на партньор в киберсигурността. Цялото участие на Орен Елималех в   i24News, може да видите тук:  https://www.youtube.com/watch?v=pXf_nBlMB6U