С подкрепата на ЗК „Лев Инс” Ивет Горанова посрещна над 150 каратеки от българските клубове на двудневен семинар в София

5 дек, 2022

Нейни партньори в тренировките бяха Олимпийската и европейска шампионка по карате Йована Прекович и Сенсей Роксанда Атанасов от Сърбия

Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио 2020 и Спортист №1 на България за 2021 г. Ивет Горанова посрещна над 150 каратеки на тренировъчен семинар на 3 и 4 декември в Националната спортна академия в София. Заедно с Олимпийската и европейска шампионка по карате в категория до 61 кг. - Йована Прекович и Сенсей Роксанда Атанасов от Сърбия, тя представи на спортисти от цяла България едни от най-успешните техники в дисциплината кумите. По традиция ЗК „Лев Инс” подкрепи събитието и Ивет Горанова, а от своя страна шампионката благодари за партньорството като връчи специален сертификат на изпълнителния директор на компанията – г-н Валентин Илиев.


Участниците в семинара бяха разделени в две възрастови групи – до и над 14 години, и проведоха по четири тренировки с олимпийския екип на Ивет Горанова. В рамките на двудневното събитие професионалистите дискутираха предизвикателствата и възможностите на татамито, качествата на физиката и волята, които са нужни на всеки победител.


„Организирах този семинар, за да се срещна лично с амбициозните спортисти от различни възрасти и да споделя с тях своя опит. Бих искала да им давам пример за това, че когато комбинираме таланта с упоритост, високите цели са напълно постижими. Вярвам, че участието на моите колеги и близки приятели от Сърбия – Йована Перкович и Роксанда Атанасова, допълнително стимулираха мотивацията на каратеките и се надявам съвсем скоро страната ни да се отбележи на световната карта с още титли от бойните спортове.”, коментира Ивет Горанова.