Шампионска титла за отбора на ЛЕВ ИНС в Бизнес лигата по минифутбол

19 яну, 2024

Това е рекордна 7-ма титла за отбора

Отборът на ЛЕВ ИНС по минифутбол спечели шампионската титла в Първа Бизнес лига. Първенството се организира от Българска асоциация по минифутбол, а на тържествена церемония в София, бяха раздадени отборните и индивидуални награди.

Тази година в първенството на Първа Бизнес лига участваха 16 отбора. След оспорвани двубои, титлата се реши в последните два кръга от лигата. ЛЕВ ИНС завоюва шампионския трофей с голова разлика 79:36. В последните два мача отборът победи „Войводите” с 4:2 и „Ловечь” с 5:4. След шампионите от ЛЕВ ИНС, на втора и трета позиция, се наредиха „Войводите” и „Връбница”.

Титлата на шампионите беше връчена от изпълнителния директор на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД – Валентин Илиев. „От името на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД искам да благодаря на отбора, че прославя компанията и то на толкова високо ниво. Пожелавам успех на всички отбори”, каза Илиев по време на награждаването.

Нашите играчи обраха и индивидуалните награди в Първа Бизнес лига. Димитър Александров по прякор Меси, грабна статуетката в категория „Звезда на турнира”. Александров е и първият футболист, който е отбелязвал хеттрик за националния отбор на България на Световно първенство по минифутбол. Йордан Костадинов взе наградата в категория „Най-атрактивен играч”.

Това е рекордна 7-ма титла за отбора на ЛЕВ ИНС в Бизнес лигата. Треньорът на тима Васил Петров благодари за подкрепата на компанията и поздрави играчите след поредния спечелен трофей: „Благодаря на ръководството на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД, което през всичките тези години е било зад отбора. Без тяхната подкрепа нямаше как да постигнем тези успехи. Благодаря и на момчетата за себераздаването, отговорността и желанието за победа. За упорития труд през годините, в които сме били заедно. Тази купа е плод на усилията на всеки един играч”.