Сигурността на децата в интернет – приоритет на Лев Инс и община Русе

19 сеп, 2022

Екипът на социалната кампания на „Лев Инс“ АД - „Пази детето в интернет” беше специален гост на откриването на изложбата „Изкуството като оръжие срещу кибертормоза” в град Русе.

Събитието се проведе във фоайето на Доходното здание в града, където присъстваха много ученици, родители и представители на местната власт. В разговори с кмета на града Пенчо Милков и началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, стана ясно, че сигурността на децата в интернет е приоритет, както на „Лев Инс”, така и на община Русе. Милков и Георгиева заявиха подкрепата си за кампанията и гарантираха бъдещи съвместни инициативи в крайдунавския град.

Пред събралото се множество, киберекспертът Явор Колев поздрави организаторите за инициативата и обеща още следващият месец да изнесе образователна лекция пред ученици от града на която да ги запознае с основните опасности в дигиталното пространство и начините за предпазване.

След лятната ваканция, екипът на социалната кампания „Пази детето в интернет” отново тръгва из страната с цел да предпази възможно най-много български деца от опасностите, които крие интернет пространството.

Ако искате екипа на кампанията „Пази детето в интернет” да проведе отворен час по киберсигурност и при Вас, заявете Вашето желание като изпратите е-майл на адрес: z.bikova@cyber360.bg  или позвънете на телефон: 0882 66 00 50