Практическата програма „Лев Инс Джуниър” започна за поредна година

19 дек, 2019

Практическата програма „Лев Инс Джуниър” е част от социалните проекти, които дружеството развива в подкрепа на Националната търговско-банкова гимназия.

За 4-та поредна година Лев Инс ще проведе практическата програма „Лев Инс Джуниър” с ученици от 10-ти и 11-ти клас на Националната търговско-банкова гимназия. Стартът на кампанията бе даден със среща между представители на компанията, ръководството на училището и 28-те гимназисти, които от началото на 2020 ще имат възможност да се запознаят със застраховането отблизо. За учениците от 11-ти клас програмата ще бъде продължение на проведеното през 2018-2019г. обучение. Десетокласниците за първи път ще имат възможност да получат практически знания и съвети от експертите на Лев Инс.

На срещата младите застрахователи споделиха своите очаквания и нужди за занятията. Георги Сколов – от дирекция „Човешките ресурси” в Лев Инс, разясни подробности за предстоящия практическия курс.

Предвижда се през този сезон програмата „Лев Инс Джуниър” да бъде разширена и допълнена, с което ще стане още по-полезна за учениците. „Желанието ни е обучението да бъде от полза не само за знанията, но и за бъдещата професионална ориентация на участниците” допълни г-н Соколов. От своя страна Валентин Илиев, Главен директор Аквизиция на ЗК „Лев Инс” АД, информира младите застрахователи, че ще имат възможност да се запознаят и с най-новите и иновативни продукти в портфолиото на компанията.

По повод откриването на „Лев Инс Джуниър”, заместник директор на Националната търговско-банкова гимназия  г-жа Бойка Генкова, сподели своите впечатления за програмата и надеждите си за реализация на младите застрахователи. „Връзката между училище и бизнеса е жизнено необходима и колкото по-рано го разберат работодателите, толкова по-бързо ще се развиват в правилна посока. Това сътрудничество дава много добри шансове за реализация на учениците, защото те са младо, можещо и знаещо попълнение за бизнеса. Националната търговско-банкова гимназия е банка за кадри в тази сфера. Много е трудно да се намери реална работна среда на учениците, защото те все още са деца и възрастните трудно биха повярвали, че те могат да се справят с поставените от тях задачи. Ние с Вашата компания си сътрудничим вече 4 -та година и смятам, че усилията ни са взаимни за едно по-добро бъдеще. Благодарни сме за протегнатата ръка, затова че повярвахте във възможностите на нашите ученици. Посещавайки, Вашите офиси, слушайки лекциите, които Вашите колеги им изнасят и помощта, която им оказват при подготовката на учебните застрахователни дружества - всичко това води до една бъдеща ориентация какво да учат и къде биха искали да работят. Ние преподавателите можем само да ги научим на теория, а Вие ще актуализирате теорията и ще им покажете на практика как работи едно голямо застрахователно дружество. Вашата мотивация е изключително важна за нашите ученици.

Практическата програма „Лев Инс Джуниър” е част от социалните проекти, които дружеството развива в подкрепа на Националната търговско-банкова гимназия.