Социалната кампания „Пази детето в интернет” е победител в конкурса „Застрахователи за обществото 2022”

6 окт, 2022

Социалната кампания „Пази детето в интернет” е победител в конкурса „Застрахователи за обществото 2022”.

Нарастващата зависимост от модерните технологии и активното им ползване в ежедневието, поставят въпроса за сигурността в интернет с висок приоритет.  Затова „Лев Инс“, като компания, която изпреварва събитията е приела за своя кауза сигурността и безопасността на децата в онлайн пространството. Това е най - уязвимата възрастова група, които са и най-активни потребители в дигитална среда.

Силната социална насоченост приобщи към идеята най-авторитетния специалист по киберсигурност в страната Явор Колев и олимпийския шампион по карате Ивет Горанова.
В първият етап от кампанията, бяха изнесени безплатни уроци по киберсигурност на близо 100 000 деца, родители, педагогически персонал и държавни и общински служители от цялата страна.

Партньори на кампанията са Министерство на образованието и науката, Държавна агенция за закрила на детето, Национална мрежа за децата, Асоциацията на българските градове и региони, Националният Омбудсман, Университета за национално и световно стопанство, Пловдивски университет, Българската асоциация по киберсигурност, десетки общини и още много държавни, общински и частни организации.

С началото на учебната година, социалната кампания на „Лев Инс“ АД - „Пази детето в интернет” отново влезе в училищата и продължава с образователните лекции, в отговор на новата реалност и необходимостта от информиране и предпазване на подрастващите в интернет пространството.

Заявете Вашето желание, екипът на кампанията „Пази детето в интернет” да проведе отворен час по киберсигурност, като изпратите имейл на адрес: z.bikova@cyber360.bg или позвънете на телефон: 0882 66 00 50.