Владислав Милев, Директор на „Софийски корпоративен център” на „Лев инс” пред 24 часа: „Само заедно - родители, институции и бизнес, можем да се преборим с киберпрестъпността”

3 авг, 2023

„Ние обучаваме своите клиенти, защитаваме ги от киберопасности, даваме сигурност за това, че има кой да се погрижи за тях”, каза Владислав Милев в интервю за вестник 24 часа. Той подчерта, че пазарът на застраховки в дигиталната и кибер сфера все по-бързо набира популярност сред институциите, бизнеса и обществото. ЗК „Лев Инс” АД, като пионер, вече 4 години проправя пътя, показвайки на клиентите си възможностите за превенция и съответно - покритие на рисковете. И обърна внимание, че голяма част от тях са или неосведомени, или, за жалост, прикриват вече възникнали проблеми поради регулаторни санкции.

 „Проактивните действия и направените проучвания от страна на „Лев Инс” очертаха тези тенденции още преди години, а правилността на посоката ни се потвърждава и от последното проучване на „Тренд”, коментира той. Компанията предлага иновативни и цялостни кибер решения, даващи сигурност на бизнеса, подкрепени с експертизата на водещи специалисти в световен мащаб и широка партньорска мрежа на локално ниво. Владислав Милев подчерта, че компанията залага та на комплексен, 360-градусов подход – от образоването на обществото, през центровете за сигурност, до застраховането при евентуален инцидент.

Едно от основните направления е обучение на служителите. Статистиката сочи, че над 85% от пробивите в информационните системи на бизнеса идват от незнание или необучени служители с пароли като „1234”. По тази линия „Лев Инс” си партнира със Cyber 360 Academy, които покриват целия спектър на необходими обучения за родителите, служителите и специалистите в областта на информационните технологии. Част от тази перспектива е и социалната образователна кампания „Пази детето в интернет“, която дружеството стартира още през 2021 г. Г-н Милев подчерта, че максималната сигурност на компаниите за непрекъсване на дейността им се гарантира  от комбинацията с денонощния кол център 0800 10 200, техническите решения на Cyber One и като финал - застраховка.

 Директорът на „Софийски корпоративен център” на „Лев инсобясни, че застраховката, като част от мерките за превенция, дава различни добавени стойности. Покрива разходите за възстановяване на дейността, адвокатски разходи, уведомления към трети лица, ПР и маркетингови активности, хардуер и софтуер като покритието при някои от продуктите ни е до 2 000 000 евро. Той посъветва читателите на 24chasa.bg да изберат „Компютърна сигурност у дома” като решение, подходящо за всеки дом, защото предлага комплексна защита като съчетава софтуерен филтър срещу зловредни сайтове, линкове и вируси, а в същото време застрахова компютрите и периферията от физически щети. За микро и малки предприятия с до 20 компютъра, той препоръча застраховката „Кибер Лев“, тъй като дава много добавена стойност на много разумна цена. Тя няма аналог на пазара, защото съчетава мониторинг на online заплахите, проактивна защита, както и застрахователно покритие на дигиталните активи. 

Цялото интервю на Владислав Милев можете да прочетете тук: https://www.24chasa.bg/biznes/article/15040142