Владислав Милев с експертен коментар за Бизнес Новините на bTV

16 яну, 2024

След новината от миналата седмица за откъснатата врата на самолет, г-н Милев разказа повече за застраховките, които се правят по време на пътуване, защо е важно да се подсигурим допълнително и как можем да го направим

Владислав Милев, директор "Софийски корпоративен център" и член на УС на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД, беше поканен да даде експертен коментар за Бизнес Новините на bTV във връзка със застраховките и обезщетенията покрай новината от миналата седмица за откъснатата врата, по време на полет, на самолет на американски авиолинии. Г-н Милев разказа повече за застраховките, които се правят по време на пътуване, защо е важно да се подсигурим допълнително и как можем да го направим. 

Пред businessnovinite.bg, г-н Милев заяви: „Като цяло, при въздушния транспорт има различни видове застраховки - каско на самолета, отговорност на работодателя - покриваща рискове, свързани с екипажа, карго застраховане, отговорност към трети лица, която включва и отговорността към пътниците. Има някои държави, в които този въпрос е урегулиран като такса на пътник, която се плаща от превозвача към държавата. Отговорността към пътниците обичайно включва наранявания и инциденти (от времето на обявяване на полета до напускане на летището в крайната дестинация), закъснения, загуба на багаж, включително и смърт, независимо от причините, довели до нея“, казва експертът за видовете застраховки, които можем да имаме по време на полет.”

Още любопитна и полезна информация, свързана със сигурността по време на пътуване, можете да видите в цялата статия ТУК!