Ямбол подкрепи кампанията “Пази детето в интернет”

29 апр, 2022

Социалната кампания на Лев Инс “Пази детето в интернет” бе подкрепена и от кмета на Ямбол, Валентин Ревански. Той съдейства чрез местните институции да бъде организирана обучителна лекция.

Събитието се проведе в историческата над 500 годишна сграда - Безистен. На лекцията присъстваха над 200 деца, родители и учители от града. След като киберекспертът ни, Явор Колев, разкри пред децата основните опасности в интернет, последва дискусия, където основните въпроси бяха насочени към необходимостта от активни действия от страна на цялото общество в борбата с престъпните посегателствата над децата в интернет.

Поради ограниченото време, Явор Колев обеща нови обучителни уроци, на които да участват и други деца от града и областта. След Ямбол, екипът на кампанията ще изнесе образователна лекция и в град Бургас.

Ако искате екипа на кампанията „Пази детето в интернет” да проведе отворен час по киберсигурност и при Вас, заявете Вашето желание като изпратите е-майл на адрес: eciffo@gb.063rebyc или позвънете на телефон: 0800 10 200