Явор Колев гостува в „Денят започва” по БНТ

13 окт, 2022

Директорът ИТ и киберсигурност в ЗК„Лев Инс” АД Явор Колев, даде специално интервю за предаването „Денят започва”, излъчвано по БНТ.

В студиото на “Денят започва”, киберексперт номер 1 в страната разказа, че опасностите в интернет за децата, а и не само за тях, дебнат от всеки ъгъл. Колев обясни как да се предпазим от тях, за какво да сме подготвени, как бързо да ги разпознаем, както и че най - важна е превенцията, работата с децата в училище, в семейна среда.

“Успяхме да посетим над 100 000 деца, родители и учители и да разкрием пред тях опасностите, които съществуват в интернет пространството и начините, по които те да се предпазват от тях. Обиколихме не само големите областни центрове, а се насочихме и съвсем малките общини и села” сподели пред зрителите на БНТ, Явор Колев.

Кампанията „Пази детето в интернет” има за цел да информира всяко едно дете и всеки един родител за киберпрестъпленията, така че те да знаят как да избягват рискови ситуации онлайн и как да реагират в случай на изнудване.

Заявете Вашето желание, екипът на кампанията „Пази детето в интернет” да проведе отворен час по киберсигурност, като изпратите имейл на адрес: z.bikova@cyber360.bg или позвънете на телефон: 0882 66 00 50.