ЗАЩО ХОРАТА НЕ СЕ ЗАСТРАХОВАТ СРЕЩУ ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ

13 мар, 2024

Европейският орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA) публикува доклад относно търсенето на застраховки срещу природни бедствия в Европа

С наближаването на пролетния сезон, темата за природните бедствия отново става актуална, както у нас, така и в цяла Европа. Европейският орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA) публикува свой доклад относно търсенето на застраховки срещу природни бедствия в Европа, пише Insmarket. Той е основан на проведено поведенческо изследване по темата, а изводите в него разкриват няколко причини, които могат да повлияят негативно на осъзнаването на важността на застраховането срещу бедствия.

Основните причини, които се открояват са:

  • Погрешни схващания по отношение на вероятността човек да бъде засегнат от природни катастрофи, като наводнения, земетресения, урагани и др.
  • Големи очаквания за намеса на държавата в случай на катастрофа.
  • Липса на фокус върху цялостната полезност на застраховката.

Според председателката на EIOPA Петра Хилкема, "опустошителните наводнения и горски пожари от последните години показаха с несъмнена яснота, че не сме имунизирани срещу ефектите на затоплящата се планета. Дори, когато природните бедствия не водят до загуба на живот, те носят смущения и разрушения, които изискват значителни усилия за възстановяване. Застраховката прави процеса на възстановяване по-бърз и финансово по-малко болезнен."

Нашите продукти, които защитават клиентите ни от последствията на природните бедствия, са така създадени, че да могат да отговорят на персоналните нужди на всеки човек или бизнес. Основните застраховки на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД, които покриват рискове свързани с природни бедствия, са застраховките Имущество за физически лица и Имущество за юридически лица. Гъвкавостта на избор на рисковете, за които искате да се погрижите, ви дава възможност да получите сигурността, от която се нуждаете, а в случай на нужда, имате връзка с нас 24/7 на безплатния ни телефон 0800 10 200.

Вижте повече тук: https://lev-ins.com/produkti/imushtestveni-zastrahovki/