ЗК Лев Инс АД и Българска асоциация по Киберсигурност организират безплатен уебинар за киберсигурност по време на карантина

20 мар, 2020

Специалистите от Българска асоциация по Киберсигурност с подкрепата на Съюз за стопанска инициатива и Застрахователна компания Лев Инс АД, организират безплатен уебинар на тема „Работа от вкъщи: Кибер заплахите и как да се предпазим от тях“.

След обявяването на извънредно положение в много страни из Европа, включително в България, повечето компании пуснаха своите служители да работят от вкъщи. Така наречените „homeoffice“-и затварят хората вкъщи, но отварят вратички на злонамерени хакери.

От началото на епидемията започнаха масирани хакерски кампании, които се възползват от това, че хората работят от незащитената домашна мрежа и личния компютър. По този начин, можем да станем жертва не само на компроментиране на ценната ни лична информация, но и да изложим на опасност данните на компанията, в която работим.

„Интернет мрежите във фирмите са много по-защитени, а и има цели отдели, които се грижат за тяхната сигурност. Нещата не изглеждат по този начин, когато става въпрос за домашната мрежа. Тя най-често е зле конфигурирана и ви прави лесна мишена за хакерите.“, алармира Мирослав Стефанов, председател на Българска асоциация по Киберсигурност.

Екипът на Асоциацията с подкрепата на Застрахователна компания Лев Инс АД и Съюз за стопанска инициатива, организиратбезплатен уебинар на 24.03 (вторник) от 14:00 ч. Темата е „Работа от вкъщи: Кибер заплахите и как да се предпазим от тях“.

Ще разгледаме следните въпроси:

  1. Как неподсигурена връзка с Интернет в домашни условия ни прави уязвими?
  2. Как да използването на личния си компютър, за да достъпим фирмените ресурси, без да им навредим?
  3. Как липса на физическа комуникация увеличава риска от социално инженерни атаки?
  4. По какъв начин можем да предпазим от компроментиране фирмените данни и какви рискове крият социалните мрежи и личната ни електронна поща?

Заявете своето участие напълно безплатно на:

https://cyber.lev-ins.com/webinar-request/

Уебинарът се провежда в партньорството и с огромната подкрепа на Застрахователна компания „Лев Инс“ АД, Съюз за стопанска инициатива и Асоциация на сертифицираните етични хакери и CyberOne.