ЗК „Лев Инс” АД и СyberOne ще участват в международна партньорска конференция за киберсигурност и застраховане в Загреб

16 окт, 2023

На 18 и 19 октомври в Загреб ще се проведе международна конференция на тема киберсигурност и киберзастраховане, организирана от Българо-хърватския бизнес клуб и Посолство на Република България в Хърватия и неговия търговско-икономически отдел, в партньорство със Съюза за стопанска инициатива и словенския SLO CRO Business Club.

Представителите на бизнеса и институциите от България, Словения и Хърватска ще дискутират последните тенденции в областта на киберсигурността, застраховането, FinTech и ESG. През последните години застрахователната индустрия инвестира значително в иновации, заради напредъка в технологиите, новите очаквания на клиентите и необходимостта от подобряване на ефективността и управлението на риска. Кибер средата е изцяло променена, което води до необходимостта от защита на данните, автоматизация и пълна прозрачност на процесите.

От българска страна във форума ще вземат участие Изпълнителният директора на ЗК „Лев Инс” АД Павел Димитров, Ръководителят на отдел „Външни пазари“ за Източна Европа на ЗК „Лев Инс” АД Александър Господинов и управителят на CyberOne Кирил Григоров.

Те ще презентират и обсъдят някои от забележителните иновации в застраховането, както и готовността на българския и хърватски бизнес, институции и клиенти да ги интегрират в ежедневната практика. Сред тях място намират най-новите тенденции- блокчейн застраховането, използването на изкуствен интелект, Machine Learning, партньорските екосистеми и киберзастраховките.