ЗК „Лев Инс“ АД се включи като партньор в експертната кибер конференция Cyber Alert 2023 във Варшава

2 фев, 2023

На 1 февруари 2023 г. ЗК „Лев Инс“ АД, в партньорство с Unit 2020 и сп. Manager Magazine, организира събититето Cyber Alert 2023 във Варшава, което събра над 100 топ мениджъри на компании в частния и публичния сектор.

Г-н Дан Шомон - партньор на ЗК „Лев Инс“ АД и представляващ американските инвестиции в дружеството, известен със своето участие в кампанията на президента Обама и дългогодишен ръководител на екипа му, откри конференцията.

 

Участниците в Cyber Alert 2023 се запознаха със застрахователните продукти на ЗК „Лев Инс“ АД, както и с различни по вид и мащаб технически решения. Бе проведена дискусия за кибер заплахите и тяхното драстично увеличение в следствие на военния конфликт между Русия и Украйна. Обсъдени бяха зачестилите хакерски атаки, както върху частния бизнес, така и върху критичната инфраструктура.

 

Като експерти в Cyber Alert 2023 участваха г-н Марин Димитров - Председател на Управителния съвет на ЗК „Лев Инс“ АД, Владислав Милев - Директор на Корпоративен Център ,,Лев Инс“ София, Любомир Митрев - Мениджър корпоративни клиенти в ЗК „Лев Инс“ АД, както и представители на офиса на ,,Лев Инс“ в Полша - Аркадиуш Яшковски и Марчин Пшибиш. 

 

На конференцията се проведе публичен дебат с участието на Дан Шомон, ген. Адам Марушняк (Президент на Unit 2020 и бивш ръководител на Бюрото за разследване на полицията), Андрей Дмовски (Russell Bedford), Марек Килиян (Macquire - Frankfurt), Ян Клима (началник на отдел „Киберпрестъпност“ в управление на полицията в Краков), Адв. Крищов Васовски (един от юристите на правителството и член на екипа на местната църква) и др. Паулина Пясецка – Директор на Центъра за кибер изследвания в областта на тероризма. Pavo - Турция представиха системи за сигурност за военна и цивилна употреба, а Unit 2020 презентираха кибер решения при злоупотреба с лични данни от мобилни телефони. 

 

Организаторите и участниците имаха възможност да обсъдят цялостни партньорски решения, които да допълнят методите за превенция и защита от кибер престъпления.