ЗК Лев Инс демонстрира съпричастие към каузата за опазване на децата и почете Европейския ден без жертви на пътя

27 сеп, 2019

В рамките на инициативата “SOS – Спри! Спаси дете!“, Лев Инс подкрепи открит урок по пътна безопасност с ученици от начален курсна 199-то училище в София

По повод 26 септември 2019 г. – Европейския ден без загинали на пътя и по покана на БЧК, Лев Инс съвместно с правителствени и неправителствени организации активно се включи в открит урок по пътна безопасност с учениците от начален курс на 199-то основно училище „Свети Апостол Йоан Богослов“ в кв. „Левски Г“, гр.София.
Демонстрация с правилата за безопасно поведение на пътя, специално за децата, проведе Мария Ботева – главен инспектор на „Пътна полиция“ и БЧК. След открит урок и забавна викторина, учениците организираха мълчаливо шествие на пешеходна пътека в памет на загиналите техни връстници, поставяйки празни детски обувки.
Компанията успешно развива инициативата “SOS – Спри! Спаси дете!“ имаща амбицията и потенциала да се разгърне в мащабна национална кампания. Съвместно с БЧК и „Пътна полиция“ Лев Инс реализира няколко инициативи в различни локации, по време на които се включиха още автомобилният състезател Димитър Илиев и волейболната звезда Тити Папазов. Освен това получихме подкрепа от „Държавна агенция по пътна безопасност“, граждански организации и разбира се много медии, най-бързият проводник на информация към гражданите.
В допълнение – точно на чудесния празник 1 юни, на едно от най-хубавите места в София – Южния парк, Лев Инс създаде и подари на децата специална площадка, комбинираща основни елементи от правилата за пътна безопасност – пешеходни пътеки, знаци, пътна маркировка и др. Тя бе проектирана така, че с игри и забавления неусетно да учи децата на основните правила, които трябва да спазват за да избягват инцидентите по пътищата – един наистина тъжен факт през последните години. Освен всичко това, ЗК „Лев Инс“ е един от основните дарители на „Фонда за деца пострадали в ПТП“, дарявайки по 2 лв. от всяка сключена полица.

Лев Инс застава зад каузата: „Децата са нашето бъдеще, секунда невнимание струва един човешки живот“.