ЗЛАТНА ИВЕТ ГОРАНОВА!

5 авг, 2021

България има своя златен медалист от Олимпиадата в Токио. 21 годишната каратистка Ивет Горанова спечели златото в категория до 55 килограма.

Вече близо 20 години застрахователна компания „Лев Инс” е генерален спонсор на българската федерация и днес всички усилия положени от ръководството, начело с президента доцент Алексей Петров и вицепрезидента Русалин Русалинов бяха възнаградени. Българското карате изживя своя апогей във възможно най-важния момент. В първата олимпиада за този спорт, България записа името си със златни букви в световната история. Направи го изключително скромната и трудолюбива Ивет Горанова. Направи го в родината на каратето – Япония. Тя записа 5 категорични победи в турнира, като още след първият си мач се очерта като основен фаворит за златото, а във финала не даде никакъв шанс на украинската си противничка. Убедително и абсолютно заслужено Ивет Горанова е първият Олимпийски шампион на България, както в историята на каратето, така и първи златен медал за страната ни от Олимпиадата в Токио. Освен това, златният медал е първи за страната ни от 13 години насам, което го прави още по ценен.

Ивет Горанова и личният и треньор се прибират в България утре вечер (06.08).Те ще кацнат на Терминал 2 на Летище София в 23 часа. Ще я чакат всички любими хора и много приятни емоции.

БРАВО, ИВЕТ!