Въздушни екипи на „Активна грижа“ спасиха пострадал парапланерист | Лев Инс
„Активна грижа“ влиза и в болниците
30.05.2017
Четирима от тима на „Лев Инс“ – звезди в Националният отбор по мини футбол
09.06.2017

Въздушни екипи на „Активна грижа“ спасиха пострадал парапланерист

Наземни и въздушни екипи на „Активна грижа“, както и представители на Планинска спасителна служба проведоха акция по оказване на помощ на пострадал парапланерист. Мъжът е паднал в района на Плана планина. По данни на негов приятел, той е контактен, но е със счупен крак и най-вероятно има фрактура на гръбначен стълб.

Пострадалият има застраховка „Активна грижа“ и именно затова сигналът за инцидента е подаден в КОЛ центъра на „Лев Инс“ – 0800 10 200.

За броени минути екипите са изпратени на място. Раненият е откаран с хеликоптер в УМБАЛ „Св. Анна“, където лекари полагат необходимите грижи. Ще продължим да следим състоянието на пострадалия.

Припомняме ви, че по-рано днес на хеликоптерната площадка на Окръжна болница, екипите на „Активна грижа“ представиха спасителното оборудване и медицинската техника, които се намират на борда на въздушната линейка. Беше презентиран и най-новият продукт „Активна грижа“, който включва освен транспортиране в случай на злополука и заболяване, но и болнична помощ.

Виж още

Вашият коментар